Ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoitetaan ja kustannustukea kehitetään

Anniskeluaikaa rajoitetaan väliaikaisesti 1.-31.10.2020 koronaepidemian hillitsemiseksi. Epidemiasta eniten kärsineille yrityksille halutaan kehittää parempi tukimuoto.

Rajoituksia on noudatettava 8.10. alkaen

Anniskeluajaksi on määrätty klo 9-24 ja uusi aika on otettava käyttöön ravitsemisliikkeissä siirtymäajan jälkeen torstaina 8.10. Asiakaspaikkamäärää ei rajoiteta. Kaikilla asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikkansa, ja ravitsemisliikkeen tulee huolehtia hyvistä hygieniakäytännöistä.

Maakunnissa, joiden THL katsoo olevan epidemian kiihtymisvaiheessa rajoitukset ovat tiukemmat. Näillä alueilla ravitsemusliikkeet on suljettava viimeistään kello 23 ja anniskelu päättyy kello 22. Lisäksi ravitsemisliikkeessä saa oleskella yhtäaikaisesti enintään puolet suurimmasta asiakasmäärästä.

Asiantuntija-arvio kiihtymisvaiheesta tehdään viikoittain, ja rajoitusmuutokset päätetään kahden viikon välein.

Aluehallintovirastojen ohje ravintoloiden toiminnan rajoittamisesta ja valvonnasta

Ohjeistus palvelualoille COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi

Kustannustuen kehittäminen halutaan viedä eteenpäin pikaisesti

Hallitus selvittää pikaisella aikataululla kustannustuen vaihtoehtoja aloille, joiden toimintaedellytyksiin koronavirusepidemia on vaikuttanut pahiten. Uudesta yleisestä määräaikaisesta yritystuesta tiedotetaan selvitystyön valmistuttua.

Lue tiedote kokonaisuudessaan Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Tyhjä ravintola.

Uutishuone

Erityisesti matkailu- ravintola- ja tapahtuma-aloille suunnattu kustannustuen kuudes kierros on käynnissä 31.5. asti. Raahen seudulta hakijoita on tällä tukikierroksella toistaiseksi ollut vähän....
Tervetuloa parlamenttikahville puimaan päivän polttavia aiheita! Seudun yrittäjille suunnatut aamuparlamentit kokoontuvat jälleen ennen kesälomia. Parlamenteissa voi jutustella mistä tahansa itselle...
Raahe on mukana Seutukaupunkien Innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen -hankkeessa, jonka tavoitteena on luoda toimivia rakenteita monialaiselle yhteistyölle. Yhteistyötä rakennetaan yritysten,...
Parhaimmillaan internet ja sosiaalinen media tukevat yrityksesi tai organisaatiosi kasvua, auttavat tavoittamaan uusia ja vanhoja asiakkaita sekä vahvistavat mielikuvia. Missä some-kanavissa sitten...
Jokaisen yrityksen takana on tarina. Oletko valmis antamaan toisen henkilön jatkaa sinun yrityksesi tarinaa? Omistajanvaihdostestit tekemällä tiedät, mitä asioita on hyvä tietää ennen kuin lähdet...
Tuki on suunnattu erityisesti majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-aloille koronapandemiasta selviämiseksi. Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.12.2021-28.2.2022. Kustannustukea haetaan...
Kerttu Saalasti -palkinto on Kerttu Saalasti säätiön ja Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin yhdessä myöntämä palkinto. Se myönnetään vuosittain merkittävästä mikroyrittäjyyttä tai yrittävää...
Näillä markkinoilla voit muuttaa elämäsi suuntaa: alkaa yrittäjäksi tai tuoda oman yrityksesi tarjolle seuraavalle halukkaalle. Pohjois-Pohjanmaan Yritysmarkkinat järjestetään lauantaina 7.5....