Ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoitetaan ja kustannustukea kehitetään

Anniskeluaikaa rajoitetaan väliaikaisesti 1.-31.10.2020 koronaepidemian hillitsemiseksi. Epidemiasta eniten kärsineille yrityksille halutaan kehittää parempi tukimuoto.

Rajoituksia on noudatettava 8.10. alkaen

Anniskeluajaksi on määrätty klo 9-24 ja uusi aika on otettava käyttöön ravitsemisliikkeissä siirtymäajan jälkeen torstaina 8.10. Asiakaspaikkamäärää ei rajoiteta. Kaikilla asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikkansa, ja ravitsemisliikkeen tulee huolehtia hyvistä hygieniakäytännöistä.

Maakunnissa, joiden THL katsoo olevan epidemian kiihtymisvaiheessa rajoitukset ovat tiukemmat. Näillä alueilla ravitsemusliikkeet on suljettava viimeistään kello 23 ja anniskelu päättyy kello 22. Lisäksi ravitsemisliikkeessä saa oleskella yhtäaikaisesti enintään puolet suurimmasta asiakasmäärästä.

Asiantuntija-arvio kiihtymisvaiheesta tehdään viikoittain, ja rajoitusmuutokset päätetään kahden viikon välein.

Aluehallintovirastojen ohje ravintoloiden toiminnan rajoittamisesta ja valvonnasta

Ohjeistus palvelualoille COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi

Kustannustuen kehittäminen halutaan viedä eteenpäin pikaisesti

Hallitus selvittää pikaisella aikataululla kustannustuen vaihtoehtoja aloille, joiden toimintaedellytyksiin koronavirusepidemia on vaikuttanut pahiten. Uudesta yleisestä määräaikaisesta yritystuesta tiedotetaan selvitystyön valmistuttua.

Lue tiedote kokonaisuudessaan Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Tyhjä ravintola.

Uutishuone

Seutukaupunkien korkeakoulustrategia ja -visio ja innovaatioekosysteemistrategiat tähtäävät osaavan työvoiman saatavuuteen. Lisäksi seutukaupunkeihin pääsee nyt tutustumaan sijoittumisnäkökulmasta...
KIRAilmasto-ohjelman viimeiset haut ovat auki Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelma tukee vuosina 2021–2023 yhteensä 40 miljoonalla eurolla Suomessa toimivia yrityksiä ja muita toimijoita...
Pohditko yrityksen perustamista, muhiiko mielessäsi uusi liikeidea? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan yrittäjyydestä kahvittelun lomassa.

  Mistä aloittaa yrittäjän polku? Raahen seudun...
Koulutuskeskus Brahe tarjoaa tänä keväänä uuden 5 osaamispisteen laajuisen sesonkityöntekijän koulutuksen, jossa yhdistyvät opinnot ja kesätyö. Koulutuksessa suoritetaan hygieniapassi ja...
Miten erottua työmarkkinoilla ja houkutella oikeat osaajat, johtaa työntekijäkokemusta ja rakentaa monimuotoista työelämää? Kilpailu osaavasta työvoimasta käy koko ajan kuumempana ympäri Suomea....
Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolku on maksuton sparrausohjelma kainuulaisille ja pohjoispohjanmaalaisille yrityksille. Ohjelma sopii kaikille alueen yrityksille, joilla on y-tunnus ja aitoa...
TE-live tarjoaa rekrytoinnillesi näkyvyyttä, säästää aikaasi ja tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti työnantajamielikuvaan. TE-palveluiden tuottama valtakunnallinen TE-live on...
Hyvä yrittäjä, Tuletko kuulluksi, haluaisitko osallistua enemmän paikalliseen kehittämistyöhön, hyödynnätkö kulttuuriympäristöä liiketoiminnassasi? Tällä kyselyllä haluan selvittää anonyymisti, miten...