Suurhankkeet

Parhaiten Raahen seutu tunnetaan vahvan metalliosaamisen lisäksi energia-alan jätti-investoinneista. Alueemme on Suomen kärkeä tuulivoiman tuottajana ja kasvu jatkuu edelleen. Tällä hetkellä suurin käynnissä oleva hanke on Pyhäjoelle rakentuva Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitos. Meiltä saat täyden tuen hankkeisiin mukaan pääsemiseen.

Tuulimyllyjä ja purjevene.
Uusiutuva energia on koko seudulle tärkeä. Kuva: Raahen seutukunnan kuvapankki.

Seutukunta vihreällä kasvu-uralla

Seudullamme on poikkeuksellisen hyvät näkymät ja kasvuun on varauduttu muun muassa kaavoittamalla reippaasti lisää yritystontteja. Kun haluat sijoittua Raahen seudulle, saat meiltä kaiken tarvitsemasi neuvot ja tuen, jotta pääset parhaalle paikalle ja saat nopeasti toimintasi käyntiin.

Haluamme profiloitua yhä vahvemmin kiertotalouden ja ympäristöystävällisen teollisuuden keskittymänä. Vihreät energiainvestoinnit ja SSAB:n mullistava tavoite fossiilivapaaseen terästuotantoon siirtymisestä tukevat profiilia erinomaisesti. Logistiset edut kuten Raahen oma satama, hyvät maantieyhteydet ja raideliikenne, sekä vahva yritysverkosto etenkin metallialalla, vähentävät kuljetuksista aiheutuvia kustannuksia ja ympäristörasitusta.

Pohjoiset hankkeet

Alueemme sijainnin ja erikoisosaamisen ansiosta seutumme yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet osallistua myös muihin pohjoisiin suurhankkeisiin.

Oulun kauppakamari ylläpitää Lisää kauppaa -yritysportaalia suurhankkeista saatavan aluehyödyn maksimoimiseksi. Portaalin kautta löytyy tietoa muun muassa käynnissä olevista kilpailutuksista. Kauppakamari järjestää suurhankkeista säännöllisesti ajankohtaiskatsauksia, joista ilmoitetaan myös uutishuoneessamme.

Hanhikivi 1

Hanhikivenniemi syksyllä 2019.
Pyhäjoen Hanhikivenniemi syksyllä 2019. Kuva: Fennovoima.

Pyhäjoelle Hanhikivenniemelle rakennettava ydinvoimalaitos on yhteensä 7 miljardin hanke. Fennovoima rakennuttaa voimalan avaimet käteen -periaatteella Rosatom-konserniin kuuluvalla RAOS Project Oy:llä. Laitostoimittaja puolestaan on valinnut pääurakoitsijaksi Titan-2:en. Hankkeen aikataulun mukaan rakentamislupa voimalalle saadaan vuonna 2022.

Laitosalueella on käynnissä useita mittavia rakennushankkeita tukirakennusten ja muiden valmistelutöiden parissa. Projektin edistyminen näkyy selvästi, ja Pyhäjoella työskentelevien määrä on viimeisen vuoden aikana lisääntynyt merkittävästi. Yhteistyöstä kiinnostuneet voivat tutustua työ- ja urakointimahdollisuuksiin Hanhikivi 1 -hankkeen sivuilla.

Raahen seudun kehitys

Verkostot ja sijoittuminen
Pasi, 040 135 6750
pasi.pitkanen [at] raahe.fi

Hanhikivi 1, alihankinta 
Edvard, 040 135 6967
edvard.musijenko [at] raahe.fi

Teollisuuden projektit
Markku, 040 135 6975
markku.kemppainen [at] raahe.fi

Kansainväliset projektit
Hillevi, 040 830 3185
hillevi.ylitorvi [at] raahe.fi

Työmarkkinat
Tommi, 040 130 3862
tommi.sirvio [at] raahe.fi

Raahen seudulla asuminen
Aira, 040 135 7072
aira.meriruoko [at] raahe.fi

Kuntien yhteyshenkilöt Hanhikivi 1 -projektissa

Pyhäjoen kunta
Matti Soronen
kunnanjohtaja
puh. 040 359 6001
matti.soronen [at] pyhajoki.fi
Raahen kaupunki
Harri Tuomikoski
teollisuusasiamies
puh. 040 1356 811
harri.tuomikoski [at] raahe.fi
Siikajoen kunta
Pertti Severinkangas
kunnanjohtaja
puh. 040 3156 200
pertti.severinkangas [at] siikajoki.fi