Suurhankkeet

Parhaiten Raahen seutu tunnetaan vahvan metalliosaamisen lisäksi energia-alan jätti-investoinneista. Alueemme on Suomen kärkeä tuulivoiman tuottajana ja kasvu jatkuu edelleen. Puhdas energia liittyy olennaisesti myös vetytalouteen, johon kohdistuu suuria odotuksia Raahen seudulla. Meiltä saat täyden tuen hankkeisiin mukaan pääsemiseen.

Tuulimyllyjä ja purjevene.
Uusiutuva energia on koko seudulle tärkeä. Kuva: Raahen seutukunnan kuvapankki.

Seutukunta vihreällä kasvu-uralla

Seudullamme on poikkeuksellisen hyvät näkymät ja kasvuun on varauduttu muun muassa kaavoittamalla reippaasti lisää yritystontteja. Kun haluat sijoittua Raahen seudulle, saat meiltä kaiken tarvitsemasi neuvot ja tuen, jotta pääset parhaalle paikalle ja saat nopeasti toimintasi käyntiin.

Haluamme profiloitua yhä vahvemmin kiertotalouden ja ympäristöystävällisen teollisuuden keskittymänä. Vihreät energiainvestoinnit ja SSAB:n tavoite fossiilivapaaseen terästuotantoon siirtymisestä tukevat profiilia erinomaisesti. Logistiset edut kuten Raahen oma satama, hyvät maantieyhteydet ja raideliikenne, sekä vahva yritysverkosto etenkin metallialalla, vähentävät kuljetuksista aiheutuvia kustannuksia ja ympäristörasitusta.

Pohjoiset hankkeet

Alueemme sijainnin ja erikoisosaamisen ansiosta seutumme yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet osallistua myös muihin pohjoisiin suurhankkeisiin.

Oulun kauppakamari ylläpitää Suurhankeinfo-sivuja viestiäkseen investoinneista ja niihin liittyvistä mahdollisuuksista aluehyödyn maksimoimiseksi. Kauppakamari järjestää suurhankkeista säännöllisesti ajankohtaiskatsauksia, joista ilmoitetaan myös tapahtumakalenterissamme.

Hanhikivi 1

Pyhäjoelle Hanhikivenniemelle rakennettavaksi suunniteltu ydinvoimalaitos oli noin 7 miljardin hanke. Fennovoima irtisanoi laitoistoimittajasopimuksen Rosatom-konserniin kuuluvan RAOS Project Oy:n kanssa 29.4.2022 ja perui rakentamislupahakemuksen 24.5.2022. Tällä hetkellä alueen käytön tulevaisuus on avoin. Pyhäjoella on Euroopan ainoa ydinvoimalakäyttöön valmiiksi kaavoitettu tontti.

Tehdasikoni.

Raahen seudun kehitys

Verkostot ja sijoittuminen  
Pasi Pitkänen 
johtaja 
puh. 040 135 6750 
pasi.pitkanen [at] raahe.fi 
 
Kauppakamari 
Suurhankevaliokunta

Kuntien yhteyshenkilöt suurhankkeissa

Pyhäjoki 
Matti Soronen 
kunnanjohtaja 
tel. +358 403 596 001  
matti.soronen [at] pyhajoki.fi
Raahe 
Harri Tuomikoski 
yrityspalvelupäällikkö 
puh. 040 135 6811 
harri.tuomikoski [at] raahe.fi
Siikajoki    
Pertti Severinkangas 
kunnanjohtaja 
puh. 040 315 6200 
pertti.severinkangas [at] siikajoki.fi