Suurhankkeet

Parhaiten Raahen seutu tunnetaan vahvan metalliosaamisen lisäksi energia-alan jätti-investoinneista. Alueemme on Suomen kärkeä tuulivoiman tuottajana ja kasvu jatkuu edelleen. Puhdas energia liittyy olennaisesti myös vetytalouteen, johon kohdistuu suuria odotuksia Raahen seudulla. Meiltä saat täyden tuen hankkeisiin mukaan pääsemiseen.

Tuulimyllyjä ja purjevene.
Uusiutuva energia on koko seudulle tärkeä. Kuva: Raahen seutukunnan kuvapankki.

Seutukunta vihreällä kasvu-uralla

Seudullamme on poikkeuksellisen hyvät näkymät ja kasvuun on varauduttu muun muassa kaavoittamalla reippaasti lisää yritystontteja. Kun haluat sijoittua Raahen seudulle, saat meiltä kaiken tarvitsemasi neuvot ja tuen, jotta pääset parhaalle paikalle ja saat nopeasti toimintasi käyntiin.

Haluamme profiloitua yhä vahvemmin kiertotalouden ja ympäristöystävällisen teollisuuden keskittymänä. Vihreät energiainvestoinnit ja SSAB:n mullistava tavoite fossiilivapaaseen terästuotantoon siirtymisestä tukevat profiilia erinomaisesti. Logistiset edut kuten Raahen oma satama, hyvät maantieyhteydet ja raideliikenne, sekä vahva yritysverkosto etenkin metallialalla, vähentävät kuljetuksista aiheutuvia kustannuksia ja ympäristörasitusta.

Pohjoiset hankkeet

Alueemme sijainnin ja erikoisosaamisen ansiosta seutumme yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet osallistua myös muihin pohjoisiin suurhankkeisiin.

Oulun kauppakamari ylläpitää Suurhankeinfo-sivuja viestiäkseen investoinneista ja niihin liittyvistä mahdollisuuksista aluehyödyn maksimoimiseksi. Kauppakamari järjestää suurhankkeista säännöllisesti ajankohtaiskatsauksia, joista ilmoitetaan myös uutishuoneessamme.

Hanhikivi 1

Pyhäjoelle Hanhikivenniemelle rakennettavaksi suunniteltu ydinvoimalaitos oli noin 7 miljardin hanke. Fennovoima irtisanoi laitoistoimittajasopimuksen Rosatom-konserniin kuuluvan RAOS Project Oy:n kanssa 29.4.2022 ja perui rakentamislupahakemuksen 24.5.2022. Tällä hetkellä alueen käytön tulevaisuus on avoin, mutta Pyhäjoella on Euroopan ainoa ydinvoimalakäyttöön valmiiksi kaavoitettu tontti.

Suurhankkeita kuvaava tehdasikoni.

Raahen seudun kehitys

Verkostot ja sijoittuminen
Pasi, 040 135 6750
pasi.pitkanen [at] raahe.fi

Alihankinta 
Edvard, 040 135 6967
edvard.musijenko [at] raahe.fi

Teollisuuden projektit
Markku, 040 135 6975
markku.kemppainen [at] raahe.fi

Kansainväliset projektit
Hillevi, 040 830 3185
hillevi.ylitorvi [at] raahe.fi

Raahen seudulla asuminen
Aira, 040 135 7072
aira.meriruoko [at] raahe.fi

Kuntien yhteyshenkilöt suurhankkeissa

Pyhäjoen kunta
Matti Soronen
kunnanjohtaja
puh. 040 359 6001
matti.soronen [at] pyhajoki.fi
Raahen kaupunki
Harri Tuomikoski
teollisuusasiamies
puh. 040 1356 811
harri.tuomikoski [at] raahe.fi
Siikajoen kunta
Pertti Severinkangas
kunnanjohtaja
puh. 040 3156 200
pertti.severinkangas [at] siikajoki.fi