Seutukaupunkien innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen

Rahoittajien logot.

Yhteyshenkilö: Sari Alajoki, projektipäällikkö
puh. 040 135 7163, sari.alajoki [at] raahe.fi

Hankkeen tavoitteena on koota yhteen kehittyvien seutukaupunkien verkosto, jotka haluavat kehittää alueellista innovaatioekosysteemiään yhteistyössä toisilta oppien sekä käyttää vahvan verkoston voimaa näkyvyyden ja vetovoiman aikaansaamiseksi. Yhteistyöllä vahvistetaan kaupunkien verkostotyötä sekä alueiden TKI-toimintaa paikallisesti ja valtakunnallisesti. Hankkeessa on mukana 10 paikkakuntaa 8:sta eri maakunnasta.

Uudet innovaatiot, tuotteet ja palvelut syntyvät yhä useammin arvoverkostoissa lukuisten eri toimijoiden yhteistyön tuloksena. Toimintaympäristön muutokset korostavat kokonaisvaltaisen lähestymistavan, yhteistyön ja avoimuuden merkitystä innovaatioiden syntymisessä. Tällainen toiminta toteutuu parhaiten eri yritysten, tutkimuslaitosten, kuluttajien, julkisen sektorin toimijoiden sekä muiden toimijoiden tiiviissä vuorovaikutuksessa – innovaatioekosysteemissä.

Innovaatioekosysteemien paikallinen kehittäminen vahvistaa seutukaupunkien uudistumista teollisuuden murroksessa. Tämän lisäksi toimivat ekosysteemit ovat iso vetovoimatekijä osaavan työvoiman saamisessa seutukaupunkeihin sekä samalla ekosysteemit myös mahdollistavat kansainvälisten ja paikallisten yritysten kasvun alueella. Hankkeen tavoitteena on luoda rakenteita, joita toimiva osaamisen verkosto tarvitsee houkutellakseen uusia toimijoita ja osaajia seutukaupunkeihin.

Seutukaupunkien innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen -hanke on osa Työ-ja Elinkeinoministeriön valtakunnallista verkostohankkeiden kokonaisuutta ja hanketta rahoittavat Pohjois-Savon liitto sekä osallistuvat kaupungit.

Hankkeen nimi: Seutukaupunkien innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen

Toimintakausi: 1.10.2021 – 31.12.2023

Hankebudjetti:  629 996 €, josta valtion osuus 503 997 € (80%)

Hankehallinnointi: Iisalmen kaupunki

Osatoteuttajat: Raahen seudun kehitys, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, Savonlinnan Hankekehitys Oy

Verkostokumppanit: Rauman kaupunki, Naturpolis Oy, Kauhajoen kaupunki, Kehittämisyhtiö Keulink Oy, Heinolan kaupunki