R4H2 – REACTions for Hydrogen

Rahoittajien logot.

Yhteyshenkilö: Markku Kemppainen, ohjelmajohtaja
puh. 040 135 6975, markku.kemppainen [at] raahe.fi

Suomen kestävän kasvun ohjelman yhtenä keskeisenä tavoitteena on nostaa Suomi maailman kärkimaaksi vety- ja kiertotaloudessa. Hankkeen tavoitteena on käynnistää vetyekosysteemiverkosto Pohjois-Pohjanmaalla ja kartoittaa liiketoimintamahdollisuuksia liittyen vetytalouden eri osa-alueisiin.

Lisäksi hankkeessa tehdään osaamis-, tutkimus- ja koulutustarpeiden kartoittaminen vetytalouteen siirtymisessä sekä aluemaantieteellisten tekijöiden selvitys vetyekosysteemin rakentamiseksi Pohjois-Pohjanmaalla.

Hankkeeseen liittyviä uutisia: Vetyliiketoiminta kiinnostaa Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaa voisi tuottaa koko Suomen tarvitseman vedyn, Vihreä siirtymä edistyy

Hankkeeseen osallistuvat kunnat: Haapavesi-Siikalatvan seutukunta, Kalajoen kaupunki (yhdessä Merijärven ja Alavieskan kuntien kanssa), Oulaisten kaupunki, Ylivieskan kaupunki, Sievin kunta, Limingan kunta ja Naturpolis Oy (Kuusamo ja Taivalkoski).

Verkostokumppanit: BusinessOulu ja Oulun yliopisto.

Hankkeen nimi: R4H2 – REACTions for Hydrogen

Hankekoodi: A78152

Toimintakausi: 1.9.2021 – 30.6.2023

Hankebudjetti: 199 560 €, josta EAKR:n ja valtion rahoitusosuus 139 692 €, hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia

Hankehallinnointi: Raahen seudun kehitys