Digitaaliset matkaketjut ja saavutettavuus (DigiMaSa)

Rahoittajien logot.

Yhteyshenkilö: Anna-Kaisa Ala-aho, joukkoliikennesuunnittelija
040 130 8206, anna-kaisa.ala-aho [at] raahe.fi

Digitaalisia matkaketjuja ja saavutettavuutta rakennetaan valmiiksi kattavan valtakunnallisen, seudullisen ja paikallisen juna- ja bussiliikenteen verkoston päälle hyödyntäen olemassa olevia palveluita. Hankkeella tavoitellaan joukkoliikenteen ja muiden liikkumispalveluiden suosion kasvattamisesta, erityisesti matkaketjujen mahdollistamisesta liikkumispalveluin.

  • Hankkeen ensivaiheessa digitalisoidaan kohteiden paikallista liikennepalvelutarjontaa, mahdollistetaan monikanavainen reitti- ja aikatauluinformaatio ja lippujen myynti, sekä bussien reaaliaikaisen sijaintitiedon tuottaminen.
  • Toiseksi helpotetaan matkan suunnittelua ja ostamista osoitteesta osoitteeseen myös kokonaisina matkaketjuina sekä bussien ja reittien seurantaa matkustaessa.
  • Kolmanneksi kasvatetaan ovelta ovelle suunniteltavien ja helposti ostettavien matkaketjujen tunnettuutta viestinnän ja digimarkkinoinnin keinoin.

Digitaaliset matkaketjut ja saavutettavuus -hanketta koordinoi Raahen seudun kehitys yhteistyössä Matkahuollon kanssa. Hankekumppanit sijoittuvat Saimaalle, Turunmaan saaristoon, Lappiin ja Pohjois-Pohjanmaalle. Hanketta rahoittaa kohteiden lisäksi Traficom liikkumisen ohjauksen valtionavustuksella.

Hankkeen nimi: Digitaaliset matkaketjut ja saavutettavuus

Hankekoodi: xx

Toimintakausi: 1.2.2022 - 31.12.2022

Hankebudjetti: 84 000 €, josta valtion osuus 63 000 € (75 %)

Hankehallinnointi: Raahen seudun kehitys

Osatoteuttaja: Ylläksen matkailuyhdistys, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö, Parainen, Kemiönsaari, Kalajoki, Visit Pyhäluosto, Inari, Naturpolis