Ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoitetaan ja kustannustukea kehitetään

Anniskeluaikaa rajoitetaan väliaikaisesti 1.-31.10.2020 koronaepidemian hillitsemiseksi. Epidemiasta eniten kärsineille yrityksille halutaan kehittää parempi tukimuoto.

Rajoituksia on noudatettava 8.10. alkaen

Anniskeluajaksi on määrätty klo 9-24 ja uusi aika on otettava käyttöön ravitsemisliikkeissä siirtymäajan jälkeen torstaina 8.10. Asiakaspaikkamäärää ei rajoiteta. Kaikilla asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikkansa, ja ravitsemisliikkeen tulee huolehtia hyvistä hygieniakäytännöistä.

Maakunnissa, joiden THL katsoo olevan epidemian kiihtymisvaiheessa rajoitukset ovat tiukemmat. Näillä alueilla ravitsemusliikkeet on suljettava viimeistään kello 23 ja anniskelu päättyy kello 22. Lisäksi ravitsemisliikkeessä saa oleskella yhtäaikaisesti enintään puolet suurimmasta asiakasmäärästä.

Asiantuntija-arvio kiihtymisvaiheesta tehdään viikoittain, ja rajoitusmuutokset päätetään kahden viikon välein.

Aluehallintovirastojen ohje ravintoloiden toiminnan rajoittamisesta ja valvonnasta

Ohjeistus palvelualoille COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi

Kustannustuen kehittäminen halutaan viedä eteenpäin pikaisesti

Hallitus selvittää pikaisella aikataululla kustannustuen vaihtoehtoja aloille, joiden toimintaedellytyksiin koronavirusepidemia on vaikuttanut pahiten. Uudesta yleisestä määräaikaisesta yritystuesta tiedotetaan selvitystyön valmistuttua.

Lue tiedote kokonaisuudessaan Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Tyhjä ravintola.

Uutishuone

Suomen Yrittäjät kutsuu kaikkia yrittäjiä arvioimaan kotikuntansa toimintaa vastaamalla kuntabarometriin. Vastausaikaa on jatkettu 13.5. asti ja barometriin on lisätty kysymyksiä koronakriisiin...
Business Finlandin ja ELY-keskusten kautta jaettavat yrityskehittämisen määrärahat kriisitilanteessa ovat käymässä vähiin. Raahen seudulla rahoitusta on haettu yrityskantaan nähden vähän. Tukea...
Yritysten konkurssiin hakemista hillitään ja ulosotossa olevien tilannetta helpotetaan väliaikaisilla lakimuutoksilla. Velkojan oikeutta hakea yritys konkurssiin rajoitetaan Konkurssilakia muutetaan...
Hallitus on sopinut mallista, jolla tuetaan ravintoloita työllistämisessä sekä hyvitetään kustannuksia, joita pakollisesta sulusta aiheutuu. Ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat on pidettävä...
Työ- ja elinkeinoministeriö on tarkentanut kotikunnasta haettavan yksinyrittäjien koronatukeen liittyvää ohjeistusta. Kunnat voivat myöntää tukea myös eläkeläisille Eläketulot eivät vaikuta yrittäjän...
Menikö koronawebinaari ohi tai puuduttaako ohjeiden lukeminen? Suomen Yrittäjät on koonnut koulutuksista laajan videokirjaston, mikä sisältää runsaasti tietoa koronakriisistä selviytymisestä....
Mille pohjalle rakennetaan suomalainen älymaatalous? Maataloutemme ja koko ruokajärjestelmämme kestävänä perustana ovat investoivat, kehittyvät, kannattavat ja kilpailukykyiset tilat. Osaaminen,...
FinNuclear järjestää verkkokoulutuksen ISO 19443 standardista – johdanto ydinenergia-alan vaatimuksiin. Koulutus tarjoaa tiiviin tietopaketin ydinalan erityispiirteistä ja -vaatimuksista, joiden...