Ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoitetaan ja kustannustukea kehitetään

Anniskeluaikaa rajoitetaan väliaikaisesti 1.-31.10.2020 koronaepidemian hillitsemiseksi. Epidemiasta eniten kärsineille yrityksille halutaan kehittää parempi tukimuoto.

Rajoituksia on noudatettava 8.10. alkaen

Anniskeluajaksi on määrätty klo 9-24 ja uusi aika on otettava käyttöön ravitsemisliikkeissä siirtymäajan jälkeen torstaina 8.10. Asiakaspaikkamäärää ei rajoiteta. Kaikilla asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikkansa, ja ravitsemisliikkeen tulee huolehtia hyvistä hygieniakäytännöistä.

Maakunnissa, joiden THL katsoo olevan epidemian kiihtymisvaiheessa rajoitukset ovat tiukemmat. Näillä alueilla ravitsemusliikkeet on suljettava viimeistään kello 23 ja anniskelu päättyy kello 22. Lisäksi ravitsemisliikkeessä saa oleskella yhtäaikaisesti enintään puolet suurimmasta asiakasmäärästä.

Asiantuntija-arvio kiihtymisvaiheesta tehdään viikoittain, ja rajoitusmuutokset päätetään kahden viikon välein.

Aluehallintovirastojen ohje ravintoloiden toiminnan rajoittamisesta ja valvonnasta

Ohjeistus palvelualoille COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi

Kustannustuen kehittäminen halutaan viedä eteenpäin pikaisesti

Hallitus selvittää pikaisella aikataululla kustannustuen vaihtoehtoja aloille, joiden toimintaedellytyksiin koronavirusepidemia on vaikuttanut pahiten. Uudesta yleisestä määräaikaisesta yritystuesta tiedotetaan selvitystyön valmistuttua.

Lue tiedote kokonaisuudessaan Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Tyhjä ravintola.

Uutishuone

Tapahtuma on avoinna 18.-31.1.2021 välisenä aikana ja tarjolla on satoja työ- ja koulutuspaikkoja. Näytteilleasettajat esittäytyvät Nastanetti-sivustolla Työ- ja koulutuspaikkoihin pääsee tutustumaan...
Kolme viikkoa sitten avautunut haku kustannustuen toiselle kierrokselle on saanut yritykset liikkeelle. Valtiokonttoriin saapuneiden hakemusten määrä on nyt suurempi kuin ensimmäisellä kierroksella...
Hakemukset on käsitelty ja kolmannes projekteista on jo päättynyt. Rahoitusta myönnettiin kaikkiaan 20 164 projektille, eniten kaupan alalle, teollisuuteen sekä matkailu- ja ravintola-alalle....
Yrityksen toiminnan kehittäminen on jatkuvaa toimintaa Lean-ajattelun mukaisella kehittämisellä toimintaprosessien osia voidaan tunnistaa ja järkevöittää, mikä poistaa prosesseista tuottamattomia...
Jokaisen yrityksen takana on henkilö, ihminen, joka on päätynyt, ajautunut, päässyt, halunnut tai vahingossa joutunut yrittäjäksi. Muitakin tapoja varmasti löytyy, mutta kun tauti yrittäjyyteen iskee...
Jos yrityksesi tuottavuuden ja toimijoiden työkyvyn saralta löytyy parannettavaa, niin miksipä et laittaisi asioita kuntoon! Ja täysin ilmaiseksi. Uudet ryhmät alkavat tammikuun 2021 lopussa Mytty...
Raahen seudun kehityksen väki lomailee loppiaiseen asti ja toimisto hiljenee hetkeksi. Yhteydenotot kiinnioloaikana Voit lähestyä meitä myös loman aikana: ottamalla yhteyttä sähköpostilla suoraan...
Unohtuiko kiireessä hankkia joulumuistamiset? Ei hätää, sillä Raaseli-verkkokauppa on aina auki, ja sähköpostilla lahjat liikkuvat vielä aattoaamunakin. Palveluita ja tuotteita lahjakortilla, myös...