Ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoitetaan ja kustannustukea kehitetään

Anniskeluaikaa rajoitetaan väliaikaisesti 1.-31.10.2020 koronaepidemian hillitsemiseksi. Epidemiasta eniten kärsineille yrityksille halutaan kehittää parempi tukimuoto.

Rajoituksia on noudatettava 8.10. alkaen

Anniskeluajaksi on määrätty klo 9-24 ja uusi aika on otettava käyttöön ravitsemisliikkeissä siirtymäajan jälkeen torstaina 8.10. Asiakaspaikkamäärää ei rajoiteta. Kaikilla asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikkansa, ja ravitsemisliikkeen tulee huolehtia hyvistä hygieniakäytännöistä.

Maakunnissa, joiden THL katsoo olevan epidemian kiihtymisvaiheessa rajoitukset ovat tiukemmat. Näillä alueilla ravitsemusliikkeet on suljettava viimeistään kello 23 ja anniskelu päättyy kello 22. Lisäksi ravitsemisliikkeessä saa oleskella yhtäaikaisesti enintään puolet suurimmasta asiakasmäärästä.

Asiantuntija-arvio kiihtymisvaiheesta tehdään viikoittain, ja rajoitusmuutokset päätetään kahden viikon välein.

Aluehallintovirastojen ohje ravintoloiden toiminnan rajoittamisesta ja valvonnasta

Ohjeistus palvelualoille COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi

Kustannustuen kehittäminen halutaan viedä eteenpäin pikaisesti

Hallitus selvittää pikaisella aikataululla kustannustuen vaihtoehtoja aloille, joiden toimintaedellytyksiin koronavirusepidemia on vaikuttanut pahiten. Uudesta yleisestä määräaikaisesta yritystuesta tiedotetaan selvitystyön valmistuttua.

Lue tiedote kokonaisuudessaan Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Tyhjä ravintola.

Uutishuone

Yrityksen kestävä kasvu -työpajasarjassa perehdyttiin tällä kertaa Suunnitelmallisen kasvun reitteihin Toimitusjohtajakoulun Virpi Hyppösen opeilla. Yrityksen...
Mikro-, pien- ja keskisuurille yrityksille suunnatussa Valmistaudu kestävyysraportointiin -koulutussarjasta saat konkreettisia työkaluja ja asiantuntijatukea...
Raahen kulttuurihistoriallisesti arvokas puukaupunkialue Wanha Raahe on yksi Raahen seudun matkailun vetonauloista. Nyt käynnistymässä on brändityöprojekti, jonka...
Raahen kauppakamariosaston yhtenä vuoden 2025 painopisteenä on osaavan työvoiman saaminen ja avointen työpaikkojen täyttäminen. Yksi merkittävimpiä keinoja osaavan työvoiman sitouttamiseksi on...
Buusti Business Meet kokoaa yhteen ihmiset, jotka ovat kiinnostuneet itsensä kehittämisestä ja työelämässä kehittymisestä. Tapahtuman teemoina ovat itseluottamus, rohkeus...
Yrityksen talouden hallinta ei ole pelkästään numeroiden seuraamista. Se on kykyä tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja varmistaa, että yrityksellä on edellytykset kasvaa...
Vastuullisuus on tänä päivänä keskeinen osa strategista liiketoiminnan kehittämistä. Yritykset kohtaavat yhä tiukempia sääntelyvaatimuksia, ja sidosryhmien odotukset...
Miten varmistat yrityksen kasvun hallitusti ja suunnitelmallisesti? Miten myynti ja markkinointi saadaan tukemaan liiketoiminnan kehittymistä? Yrityksen kestävä...