Asennemuutoksesta apua työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmaan?

Tämän hetken julkisen keskustelun yksi kuumimmista aiheista on alueemme työllisyystilanne ja työvoimapula. Kohtaanto-ongelma ja kaikkien oikeus työhön ovat asioita, jotka ovat valtakunnan median päivittäisiä aiheita.  Kohtaanto-ongelmaan pyritään vastamaan monin eri tavoin, joista erilaiset työllisyyshankkeet ovat yksi keino.

Nuorten Ystävät ry:n kolmevuotinen Kohtaantoa-hanke pyrkii edistämään hankealueemme työvoiman kysynnän ja tarjonnan yhteensopivuutta. Hanke on aloittanut toimintansa maaliskuussa 2023. Sitä rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Haapaveden, Oulun, Raahen ja Ylivieskan kaupungit sekä Nuorten Ystävät ry. Hanke toimii neljän rahoittajakunnan alueella ja kohderyhmänä ovat työnantajat ja pitkään työttömänä olleet työnhakijat sekä seudulliset toimijat. Kehitämme tarpeisiin pohjautuvaa työnantajatyöskentelyn mallia ja työnhakijoiden uravalmennusmallia. Mallit yhdistämällä syntyy kokonaisuus, jonka avulla työnantajat saavat osaavaa työvoimaa ja työnhakijat pääsevät nopeasti avoimille työmarkkinoille.

Kohtaantoa-hankkeen etu on yhteistyön hyödyntäminen muiden paikkakuntien hanketyöntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tiiviillä yhteistyöllä saamme tuloksia aikaan!

Työnantajakoordinaattori tukenasi Raahen seudulla

Työnantajakoordinaattori jalkautuu yrityksiin kartoittamaan työnantajien tilannetta ja kertomaan vaihtoehtoisesta rekrytoinnista, johon oleellisena osana liittyy taloudelliset kannustimet. Työnantajakoordinaattori tukee työnantajaa ottamaan haltuun vaihtoehtoisen rekrytoinnin menetelmän, jonka kautta pystyy perehdyttämään juuri työnantajan tarpeisiin sopivan ja motivoituneen tekijän. Tätä kautta palkattavan henkilön tulee olla työtön työnhakija. Työnantajakoordinaattori on työnantajan ja työnhakijan tukena rekrytointiprosessissa ja sen jälkeen, jotta varmistamme hyvin onnistuneen rekrytoinnin tai muun yhteistyön jatkopolun.

Työnantajakoordinaattorille on tullut vastaan ennakkoasenteita vaihtoehtoiseen rekrytointiin liittyen. Usein ennakkoasenteet johtuvat siitä, ettei työnantajalla ole oikeaa tietoa erilaisista tuen muodoista työtöntä työnhakijaa rekrytoidessaan.

Eräs tapaamani työnantaja oli ajatellut, että työkokeilun avulla ei voisi löytyä pätevää tai motivoitunutta työvoimaa. Keskustelumme myötä hänen ennakkoasenteensa murtuivat ja päätimme aloittaa yhteistyön, jossa hän on valmis ottamaan työkokeilijoita yritykseensä. Työkokeilu avaa uusia mahdollisuuksia niin työnhakijalle, alan vaihtajalle kuin työnantajallekin, työnantajakoordinaattori Emma Lehtelä tiivistää.

Raahen seudullisen työnantajakoordinaattorin työpiste sijaitsee kuntakokeilun tiloissa, joka mahdollistaa sujuvan yhteistyön työelämäpalveluiden kanssa. Yhteistyöllä pyrimme löytämään työnhakijan vahvuudet ja niitä hyödyntäen hiomme työelämän timantteja. Hankkeessa tavoitteena on eri toimijoiden välisen seudullisen yhteistyön vahvistaminen kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi. Yhteistyöhön tarvitaan työllisyydenhoidon- ja elinkeinopalveluiden parissa työskentelevien lisäksi työnantajia.

Toivon matalalla kynnyksellä yhteydenottoja mihin tahansa mieltä askarruttavaan kysymykseen, Emma toivoo. Autan ja olen tukena työnantajille. Yhteistyöllä löydämme yrityksesi mahdolliset piilotyöpaikat tai osaavan työntekijän jo olemassa olevaan työvoimapulaan vastaten.

Hankkeen aikana tulemme järjestämään erilaisia koulutuksia ja tapahtumia, joihin toivomme mahdollisimman paljon osallistujia. Palvelumme ovat maksuttomia niin työhakija- kuin työnantaja-asiakkaillekin. Kuulemme toiveitasi ja pyrimme vastaamaan yrityksesi tarpeisiin!

Ota yhteyttä, niin tulen käymään!

Työnantajakoordinaattori Emma Lehtelä
puh. 044 771 1596
emma.lehtela [at] nuortenystavat.fi (emma[dot]lehtela[at]nuortenystavat[dot]fi)

Projektipäällikkö Taija Hirvonen
puh. 044 901 7742
taija.hirvonen [at] nuortenystavat.fi

Tagit

työllisyydenhoito
työnantajat
rekrytointi
raahe
pyhäjoki
siikajoki
palvelut
hankkeet
yritykset